Нагъл крадец разби посред бял ден джипа на собственика на култовите дискотеки „Астория” и „Азаро” в Бургас Деан Дачев, но не успя да го подкара. Сцената като от филм се разиграла преди броени часове. Около обед черният „Рейндж Роувър Вог” бил паркиран в ж. к. „Зорница” пред спортните игрища, а бизнесменът бил на среща в близък офис. Автоджамбазинът определено не си играе на дребно, тъй като джипът-мишена е от най-скъпия модел „Рейндж Роувър” и струва около 300 хиляди лева,съобщи flagman.bg .Деан Дачев обяви, че дава солидно възнаграждение, ако граждани съдействат за залавянето на автокрадеца. Случайни свидетели успели да го снимат как бандитът се опитва да открадне Роувъра.

„Когато забелязъл, че го снимат, той изобщо не се притеснил и спокойно се качил в спряна наблизо бяла Шкода комби и си тръгнал. Хората ме изчакаха да дойда и ми показаха записа. Подадох сигнал в полицията и се надявам да намерят. Ако някой има информация за него, давам щедро възнаграждение”, каза пред flagfman.bg Бг Деан Дачев.

Хората, видели крадеца, успели да снимат и регистрационната табела на шкодата. Светкавична проверка в полицията обаче показала, че тя е фалшива и с тези номера в КАТ се води автомобил Тойота на софийска фирма.