History Channel се излъчва на български език за първи път. A+E Networks EMEA (Европа, Близкия изток и Африка) подновява канала със специална локална емисия. От днес в програмата е включена комбинация от оригинално и международно съдържание, със специфични рекламни паузи за местни рекламодатели, съобщават от екипа на „History Channel България“.
По думите им каналът е изцяло пригоден за българския пазар. Той се излъчва на български и включва сериали като „Необикновеното с Дан Акройд”, „Извънземни от древността“ и „Изковани в огъня“.
„България заема ключова позиция в пазарния пейзаж на A+E Networks EMEA. Българите посвещават средно повече от пет часа на ден за гледане на телевизия. Затова е очевидно, че тя играе важна роля в живота им. Нещо повече - богатото историческо наследство на България насърчава високото оценяване на истории с реални факти сред местната публика“, посочва Изабела Уайли, старши вицепрезидент и генерален мениджър за Централна и Източна Европа в A+E Networks EMEA.
„Искаме да сме още по-достъпни на локално ниво и този нов старт ще бъде отлично продължение на дейността ни в България“, посочва Томаш Теодорчик, директор „Съдържание и марки“ за Полша и региона на Централна и Източна Европа (ЦИЕ). България е част от този регион, който се управлява от регионалната централа за Централна и Източна Европа на A+E Networks EMEA във Варшава.
/ ГН