С траурна процесия в бяло бе изпратена днес до вечния й дом 16-годишната ученичка Мелица Василева, която в петък вечерта се самоуби след скок от прозореца на стаята си на 12-ия етаж в блок 17 на ж.к.“Славейков“. Бялата погребална кола, влезе от централния вход в Гробищния парк, за да изнесе минути по-късно тялото на момичето, положено в бял ковчег с бял кръст, съобщава flagman.bg.Десетки роднини, съученици и приятели на Мелица не успяха да спрат сълзите си щом я видяха ковчега и трудно намериха сили, за да влязат в ритуалната зала и да се поклонят пред тялото на 16-годишната бургазлийка.

Съучениците й още не могат да си обяснят какво я е провокирало да се самоубие. Тя не е имала приятел, била много жизнерадостно момиче. Не е изключено да е несподелена любов, смятаха приятелите на Мелица от СОУ „Ел.Константин Преславски“.

От месец и половина тя била друг човек, нещо очевидно я е изкарало извън нерви, какво е то обаче – е известно само на най-близките й, коментираха нейни приятели.

Мелица е второто дете на родителите си. Майка й Даниела работи в Областна администрация, а баща и в системата на МВР.

"Някой помни ли кога тръпката беше наистина реална? Кога, за да се запознаем с някого, трябваше просто да подадем ръка и да се представим, вместо да разпращаме прозрачни покани за измамно приятелство?

Когато, за да покажеш, че харесваш някого, стигаше просто да се усмихнем искрено, вместо да му ''лайкваш'' снимките?

Кога за последно първата целувка беше с устни, а не 2 точки и звездичка? Кога бяха онези емоции и кога дойдоха тези чатове?

Кога усмивките се превърнаха в скоби, а прегръдките в картинки с мечета? Кога започнахме да се залъгваме, че изтривайки някого от списъка с приятели, го премахваме от живота си?

Кога любовта се превърна в статус, а човекът в профил!?

Това е един от последните постове на загиналата 16-годишна Мелица Василева във Фейсбук. Подобни коментари в профила й никак не липсват, особенно в последните два месеца.

"Да спиш с к.рви и да се мислиш за плейбой е все едно да се къпеш във вана и да се мислиш за водолаз", пише, като послание към някого, на 21 февруари ученичката.

"Истинското доверие никога не се връща", заключва в друг пост момичето. "Най-лошото е да се осъмниш в това, което си твърдял, че вярваш", пише като коментар в края на януари Милица.

Приблизително от този период зачестяват подобен тип постове, които сега психолози анализират, за да разберат, какво действително е провокирало ученичката да сложи край на живота си, отбелязва flagman.bg.