Цените на петрола останаха почти без промяна в днешната търговия след тридневен спад, като търговци и инвеститори се опасяват, че предстои ново повишаване на лихвените проценти от страна на Управлението за федерален резерв, предаде Ройтерс.
Фючърсите на сорта Брент от Северно море се покачиха с 1 цент, след като вчера достигнаха триседмично дъно от 81,72 долара за барел. За последните три дни сортът загуби 5 на сто от цената си.
Американският лек суров петрол добави 2 цента или 0,03 на сто до 75,74 долара за барел, след срив от 6 на сто за последните три дни.
Председателят на УФР Джером Пауъл заяви преди дни, че лихвите вероятно ще трябва да се покачат още, тъй като банката погрешно е оценила инфлацията като "преходна", а силата на трудовия пазар продължава да изненадва.
По-късно днес ще бъдат обявени официални данни за безработицата в САЩ, като от това до голяма степен ща зависи с колко ще бъдат повишени лихвите на следващото заседание на УФР, което от своя страна ще постави цените на петрола под допълнителен натиск.