Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" откри предизборната си кампания в Шумен и представи листата си за парламентарните избори.
Радвам се, че откриваме кампанията точно днес, на 11 май, на празника на града и на светите братя Кирил и Методий, каза водачът на листата Николай Денков. Фактът, че сме избрали този празник, показва, че Шумен, освен много история, има и светло бъдеще, посочи той и добави, че когато се комбинира историята с култура, просвета и наука, то това "оформя" нашите деца и осигурява бъдеще на града и на България. 
Денков припомни основните успехи на редовното правителство, което оглавяваше. „Когато заговорим за основните ни резултати и постижения, виждаме, че хората разбират, че си е струвало. Увеличението на доходите, включително на пенсиите, безплатните лекарства, стъпките за по-достъпно и качествено образование и здравеопазване, подкрепата за бизнеса и за индустрията, безпрецедентните средства, които отпуснахме за общински инвестиционни проекти и за културата, показват, че имаше грижа във всички тези сектори", посочи той. По думите му не бива да се допуска този напредък да спре или още по-лошо - да тръгне назад. "Имаме сигнали, че това може да се случи. Затова на тези избори имаме нужда от подкрепа", каза още водачът на листата.