Време е България да има първи зелен евродепутат и първа зелена парламентарна група, заяви Борислав Сандов, водач на листата на партия „Зелено движение“ за Европейски парламент (ЕП) и на листата за народни представители в 23 МИР-София и в Смолян, при откриването на кампанията на партията за изборите на 9 юни. 
Сандов посочи, че „Зелено движение“ имат пълна листа с кандидати за ЕП и съводач е Даниела Божинова, съпредседател на партията.
"Много хора смятат, че участието в органите на държавата е нещо, което да си сложат на ревера, да си сложат в CV-то. За нас никога не е било така. Ние сме достатъчно ефективни и извън парламента, но още по-активни сме вътре в парламента и затова на тези избори се явяваме с идеята да имаме за първи път зелена парламентарна група", каза Борислав Сандов.
По думите му 4% подкрепа на изборите не са много, а съмишлениците им са дори повече, а една от големите заблуди е, че "Зелено движение" е малка партия, няма да влезе в парламента и някакъв глас ще се разпилее. Никога не може да се разпилее гласът на човек, който е убеден в дадена кауза и я защитава, дори когато зад нея има малцина, заяви Сандов.  
Съпредседателят на "Зелено движение" и водач на листата в 24 МИР-София Тома Белев каза, че се явяват самостоятелно, защото така е решил Националният им съвет. Той беше категоричен, че могат да си представят България да се развива и да е достоен член на ЕС без Бойко Борисов и Делян Пеевски.