Единайсетият конгрес на Конфедерацията на труда "Подкрепа" ще се състои днес и утре в София, съобщиха организаторите. Президентът Румен Радев ще поздрави участниците в конгреса, който съвпада с 34-ата годишнина от създаването на синдиката и ще премине под мотото „С Подкрепа" в бъдещето!". 
Форумът ще започне с встъпително слово на президента на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов. В навечерието на конгреса Конфедерацията отново настоява за увеличаване на доходите, така че да бъдат адекватни в трудната среда, в която се намираме, за достойна минимална работна заплата. Синдикатът ще обяви и война на безобразните условия на труд, заяви по-рано този месец в интервю за БТА президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. 
Конгресът е върховен орган на Конфедерацията, който се свиква веднъж на четири години. В него ще участват над 600 делегати от цялата страна – представители на регионалните и браншови структури на синдиката. Конгресът ще приеме Устав, ще утвърди общата Програма на Конфедерацията за следващите четири години, ще вземе решения по всички въпроси, засягащи цялостната ѝ дейност. През втория ден от работата ще бъде избран екип от президент и вицепрезидент с мандат до следващия конгрес, обясняват организаторите.
На форума са поканени също служебният министър-председател Гълъб Донев, служебният министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и кметът на София Йорданка Фандъкова.