Генералният директор на Българската телеграфна агенция Кирил Вълчев се срещна с ученици от 12 клас на Национална Априловска гимназия в Габрово. Учениците от хуманитарната гимназия са се ориентирали да следват висшето си образование в България и част от тях ще запишат специалност "Журналистика". 
Кирил Вълчев запозна учениците с дейността на БТА и другите новинарски агенции по света. Генералният директор на Българската телеграфна агенция предложи на учениците да подадат мотивационни писма и автобиография в европейски формат, които ще бъдат разгледани от ръководството на гимназията и служителите на БТА с идеята един от тях да бъде на стаж в агенцията. Идеята на Кирил Вълчев е БТА да съдейства за обучението на един ученик при следването на висше образование в специалност "Журналистика" и той да стане журналист в кореспондентския офис на агенцията за област Габрово. 
Учениците имат време да мотивират своето желание да станат част от семейството на БТА до 4 януари 2023 г., като избраният ще бъде обявен на 14 януари 2023 г., когато е патронният празник на Национална Априловска гимназия. Бъдещият журналист ще бъде на стаж в БТА, като ще бъде назначен на половин работен ден в агенцията и след края на следването ще подпише петгодишен договор за работа в БТА за Габрово. 
Кирил Вълчев изрази радостта си, че има млади хора, които желаят да завършат висшето си образование в България и след това да се върнат и развиват в родния Габрово. 
По-рано през деня в Национален пресклуб на БТА Габрово бе подписан договор за сътрудничество между Българската телеграфна агенция, представлявана от Кирил Вълчев, и Елвира Христова – директор на Националната Априловска гимназия.