Спирки на градския транспорт в София - на Орлов мост и на Южния парк, са обвити в живи цветове от индонезийската кухня и туристически дестинации, като част от проекта Art 4 diplomacy. Посолството на Индонезия участва за четвърти път в проекта, иницииран от художничка д-р Петя Илиева.
От индонезийското посолство коментират, че винаги са активни в проекти, свързани с изкуството, защото изкуството е мощен инструмент за дипломация. "Дипломацията, обгърната с изкуство и култура, е по-ефективна за проникване в обществото, и очарова лидерите“ - написа в своя инстаграм посланикът Иуан Богананта.
Той и семейството му използваха обществения транспорт през уикенда, за да спрат на Орлов мост и да посетят проекта Art 4 Diplomacy, докато обясняваха изображенията на местната публика.
"Художествените изложби и популяризиране в публичното пространство са изключително ефективни, защото ангажират широката общественост и разпространяват информация на по-голяма аудитория. По този начин този проект ще повиши осведомеността и ще промотира Индонезия", допълват от посолството.

По думите им представените изображения върху спирките носят послания. Индонезийското ястие Рънданг е специален деликатес от Западна Суматра, признат за нематериално културно наследство на страната. Рънданг е най-доброто ястие в света според Си Ен Ен и индонезийското посолство, и съвместно с представители на частния сектор имат удоволствието да проправят неговия път към Европа.
Второто изображение - "Десетте нови Бали“, представя десет нови дестинации, които Индонезия развива и предлага на туристите. Тези дестинации могат да бъдат "чеклист" за пътниците.
Третият образ е с цел популяризиране на председателството на Индонезия в Г-20 тази година, чиято среща на високо равнище ще се проведе в Бали през ноември.
 От индонезийското посолство в София допълват, че очакват с нетърпение да работят и с други местни хора на изкуството и Столичната община за представяне на повече индонезийски изкуства и култура пред обществеността.