Съвременните тенденции в развитието на графичния език са акцент в изложбата „Graphics’ re-concept“. В нея са подредени 120 творби на автори от България, Германия, Нидерландия и Полша. Те могат да бъдат разгледани до 20 октомври в галерия „Сан Стефано“, съобщават организаторите.
Графични произведения и арт книги са в основата на експозицията, чиято цел е да представи художници от различни европейски национални школи. 
„За голяма част от тях дигиталният софтуер е мощен художествен инструмент, провокиращ към персонално осмислени инвенции. Останалите използват класически и утвърдили се през вековете рисунъчни и графични техники, ползвани в чистия им вид или в сложни авторски комбинации. Общото за всички автори е изключително яркият и неповторим начин на художествено осмисляне и трансформиране на реалността, което нерядко ги отвежда до прекрачване отвъд границите на жанра“, допълват организаторите.
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на фонд "Научни изследвания" на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. / ГН