Кинофестивалът „Карантината“ ще има своеобразно продължение на 8 и 9 август, когато за първи път ще се състои издание на Международен джаз фестивал за млади автори, наречен „Q-Jazzfestival“. Музикалната програма започва в 20:00 часа в рибарското селище в кв. „Аспарухово“ във Варна, организатори отново са местната Школа „Дедал“, които осигуряват безплатен транспорт за публиката от Археологическия музей във Варна. 
Младия фестивал ще открият като домакини ученици от Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ във Варна, съобщи за БТА Дарин Сотиров от организаторите. Секстет от медни духови инструменти ще предложи на публиката популярни джаз стандарти и пиеси от Ханс Цимер, Ървинг Берлин и Джели Мортън. 
След тях ще гостуват „Джуниър бенд“ - ученици от Средно училище „Емилиян Станев“ във Велико Търново с ръководител Йордан Цветанов. Те свирят в стил фънк джаз и смело заявяват своето присъствие с авторски композиции, каза Сотиров. Пристигат във Варна след гастрол в Италия. 
През втората вечер – 9 август, също ще има два концерта. Първи на сцената ще се качат дуото Ненчо Стефанов – Nin Yo (барабани) и Udoji Okwukwe Daniel от Нигерия (бас). Африканският музикант е композирал за Алед Орду, Анди Уайтман, Стивън Ачико, а българинът е познат като член на групите „Spens” и “Tomado”. 
След тях във фестивала ще се включи квартетът “Acoustic Soul” с Илко Градев (акордеон); Иван Стилянов (китара); Алекс Атанасов (контрабас) и Петър Йорданов - Бъни (кахон и перкусии). Те ще предложат микс от танго, френски суинг и фламенко. 
В края на концертите са планирани свободни импровизации на гостуващите музиканти. Организаторите от Школа „Дедал“ се надяват с джаз фестивала, който се провежда ден след закриването на кинофестивала „Карантината“, да  популяризира авторската музика сред младежите. Те разчитат, че с откриването на нова сцена за непопулярни таланти ще се стимулира създаването на повече авторски композиции и представянето на родни изпълнители в международни форуми.
С новата инициатива Школа „Дедал“ продължава мисията си за опазване на рибарско селище „Карантината“ като уникално културно средище и местна забележителност, оцеляла сред урбанизирания пейзаж. През изминалите десетина години творците от клуба, чрез многобройни съвместни акции с доброволци и рибари, превърнаха мястото в зона за култура извън централните райони на Варна.
Международният фестивал за късометражно кино „Карантината“ се провежда на плаж „Аспарухово“ от 2015 г. и се посещава свободно от хиляди души, като се финансира чрез дарения и участия в програми и конкурси, а екипът работи на доброволни начала, припомниха от школата.