Парламентарната комисия по бюджет и финанси ще работи извънредно, за да приключи с държавния бюджет и бюджетите, на Държавното обществено осигуряване (ДОО) и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) до 29 юни и от 1 юли да има актуализиран бюджет. Това увери председателят на комисията Любомир Каримански ("Има такъв народ"). Всякакви спекулации, че няма да бъде приет бюджетът, са неистини, заяви той. 
Пред журналисти в кулоарите на парламента Каримански каза, че графикът предвижда в събота и в понеделник комисията да заседава, за да може на извънредно пленарно заседание във вторник актуализацията на бюджетите на ДОО и НЗОК на второ четене да бъде приета, а в сряда депутатите да гласуват и актуализацията на големия бюджет. 
Относно увеличението на размера на пенсиите депутатът обясни, че може да има забавяне, но средствата пак ще бъдат дадени в рамките на юли или август. По думите на Каримански, освен предложенията по вносител за вдигането на пенсиите, има други две - на ГЕРБ-СДС и на ДПС. Националният осигурителен институт знае какви са предложенията за ДОО и може да ги "насмята", каза той.