Във Видин днес започна проект за изграждане на социални жилища. Той се изпълнява по оперативната програма „Региона в растеж“ от Община Видин и е на стойност над 2 млн. лв., като помощта е безвъзмездна. От тях финансирането от Европейския фонд за регионално развитие е в размер на над 1,7 млн. лв., а националното съфинансиране - над 302 000 лева.
Общата цел на проекта, каза при представянето му днес пред журналисти ръководителят на проекта инж. Румен Лилов, е осигуряване на съвременна социална инфраструктура чрез изграждане на съвременни социални жилища за уязвими, малцинствени и социалнослаби групи в община Видин. 
Строително-монтажните работи ще бъдат изпълнявани от „КИД ПЛЮС“ ЕООД, като стойността на самото строителство е 1 688 400 лв. с ДДС, обявиха на пресконференцията. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца, като всички дейностите трябва да приключат до 19 август 2023 година.
На улица „Димитър Цухлев“ 44 в крайдунавския град, на мястото, където ще се изградят социалните жилища, днес бе направена първата копка.