„Лабиринтите на паметта“ е темата на конференция-кръгла маса, която ще се състои днес в рамките на Международния театрален фестивал „Варненско лято“. Тъй като това е 30-о издание на най-мащабното театрално събитие у нас, участниците ще се опитат да открият отговор на въпросите как театърът съхранява паметта за времето, в което се случва и може ли да реагира незабавно на предизвикателствата на днешния ден, както го правят киното, телевизията, интернет. Модератор на кръглата маса ще бъде проф. Камелия Тодорова, а ще й партнират проф. Маргарита Младенова, проф. Иван Добчев, проф. Николай Йорданов и Явор Гърдев. 
Фестивалният ден ще продължи с „Майстора и Маргарита“, постановка на Младежкия театър „Николай Бинев“. Пиесата е по едноименния роман на Михаил Булгаков, а драматизацията и режисурата са на Николай Поляков. На сцената зрителите ще видят Койна Русева, Рая Пеева, Боян Арсов, Ивайло Христов.
Специален поздрав към варненци днес ще поднесат и артистите от „Fireter“ с уличното шоу „Цветето“, които ще преминат по централната улица на града.