15-годишната Яна Велева е голямата победителка в националния конкурс, организиран от компанията "Интеграл". Амбициозната участничка от Благоевград впечатли журито със своето авторско видео на тема "Wie ich mir einen idealen Tag während meines Sommers in Freiburg, Deutschland vorstelle" и това лято ще прекара вълнуваща езикова ваканция във Фрайбург, Германия, съобщиха организаторите. 
В рамките на две седмици Яна ще има възможността да надгради уменията си, да опознае немската култура и да се наслади на богатата развлекателна програма. В допълнение към езиковото обучение, тя ще може да се разходи из града, да се включи в походи до различни природни забележителности в околността, както и да посети красивия Базел, "Европа" парк и живописното езеро Титизее.
Яна с нетърпение очаква да се потопи в изживяването на езиковата ваканция, а освен това споделя, че участието и подготовката на видео за конкурса е било изпълнено с вълнуващи емоции. 
"Благодаря за предоставената възможност! Струва си човек да положи усилия и да участва в такива конкурси. Много се радвам на чудесната награда!" - допълва младата победителка. 
Езиковата ваканция в чужбина носи нови знания, ценен опит и много забавления чрез общуването на чужд език в непринудена и приятелска атмосфера. Форматът несъмнено е сред най-ефективните, тъй като възприятието в практическото преживяване много се доближава до условията, в които учим и родния си език.
Чрез своите ежегодни конкурси "Интеграл" цели да даде на най-талантливите и мотивирани български ученици достъп до предимствата на ваканционните курсове зад граница. Повече от две десетилетия компанията подготвя най-големия каталог за езикови ваканции, благодарение на който стотици родни ученици всяко лято пътуват в чужбина, за да повишат езиковите си умения и да тестват своята самостоятелност в чуждоезична среда.