21-годишен е заподозрян в притежаване на наркотични вещества. На 30 април в полунощ на обществено място в областния град при полицейска проверка у него били намерени 0.3 грама ефедрин и 0.7 грама канабис, идентифицирани с полеви наркотест. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа,.

25-годишен е задържан, след като е установен да шофира под въздействие на дрога. На 1 май по ул. „Димитър Благоев“ в Тутракан той управлявал лек автомобил „Фолксваген“ и бил спрян за полицейска проверка. С техническо средство било отчетено, че шофира след употреба на канабис. Отказал е да даде кръвна проба и е бил задържан за срок до 24 часа.

21-годишна жена е пострадала, след като се ударила с автомобила си „Опел“ в крайпътно дърво. Инцидентът е станал на 1 май около 09:00 часа по пътя между селата Черник и Брадвари. При удара жената, която е била сама в автомобила, е получила комоцио.

17-годишен неправоспособен и в нетрезво състояние самокатастрофирал с лек автомобил „Фолксваген“, причинявайки значителни имуществени вреди. Произшествието е станало на 3 май около 04:00 часа в село Черник. Младежът, който е бил сам в колата, изгубил управлението и се ударил последователно в мантинела, дърво и навес на частен имот, но не е пострадал. С дрегер са отчетени 1.79 промила алкохолно съдържание в издишания от него въздух.

34-годишен велосипедист е със счупен крак след пътнотранспортно произшествие, станало на 2 май около 23:40 часа в село Чернолик. Той бил ударен от лек автомобил „БМВ“, управляван от 26-годишен. Причините за произшествието се изясняват.