Жителите на Бъзовец изненадаха вчера с поздравителен адрес д-р Виделина Моллова, общопрактикуващ лекар в селото, чийто първи работен ден там е точно преди 30 години - на 4 ноември 1990 година.
„Благодарим Ви за всеотдайността, разбирането и любовта, които проявявате към нас! Благодарим Ви, че не пестите време и усилия, че работата Ви не е просто професия, а призвание!“, се казва в посланието до д-р Моллова, което завършва с трогателното „Обичаме Ви!“.
И селото наистина обича своята лекарка, която по специалност е акушер-гинеколог, но практически е поливалентен специалист с богат опит и помага при всякакви заболявания.
Всяка година на Бабинден се организира специално тържество, където д-р Моллова е централна фигура, а през 2017 година официално бе обявена за „Доктор-кралица“. И макар че в това има задължителния за празника карнавален елемент, признанието е истинско и ценно, особено на фона на изострените отношения между лекари и пациенти, за които здравната система често изглежда като барикада, която ги разделя.