Дарителска кампания за фонда „Лицата на Русе“ обяви общинската фондация „Русе - град на свободния дух“. Основната цел е всички заедно да инвестираме в таланта и в иновативното образование, призовават от фондацията. Дарените суми ще се събират във фонд „Лицата на Русе“, създаден през 2014 г. с цел да стимулира дейността на талантливи русенци в различни сфери на науката, образованието, изкуството и културата. 
За последните три години фондацията е подпомогнала изявата и развитието на 240 таланти в различни сфери на обществения живот. Сред тях са младите музиканти Десислава Карагьозова, Николай Димитров, Йоана Делимаркова, Тереза Тодорова, Мирела и Пресияна Димитрови, хоровете „Св.Георги“ и „Дунавски вълни“, балет „Импулс“, метъл групата „Клеймор“ и други. 
Желаещите могат да дарят средства по банкова сметка:
IBAN: BG37BPBI79211044468901
BIC: BPBI BGSF
Юробанк България АД
За благотворителната кампания „Лицата на Русе“.
От фондацията призовават русенци и да гласуват на www.volontime.com за дарителската кампания „Лицата на Русе“ в социалната платформа за доброволчество VOLONTIME. 4 кампании, спечелили най-много гласове от 1 до 23 април, ще получат дарение от по 500 лв.У