Представиха ни доклада за дейността на ДАНС за 2013 г., в него няма данни по отношение на Корпоративна търговска банка, съобщи председателят на временната анкетна комисия за КТБ Десислава Атанасова.

След изслушването в комисията миналата седмица на новия председател на ДАНС Димитър Георгиев възникнаха съмнения, чедокладът на ДАНС е сигнализирал за проблемите в КТБ, бил е внесен в Министерския съвет, но не е стигнал до парламента.

"В доклада на ДАНС за КТБ не се говори. Обсъжда се финансовата и банковата стабилност на държавата, така, както изисква докладът за дейността на държавната агенция. Предвидени са мерки, обсъждани са предизвикателства и е обсъждана цялата дейност на агенцията по отношение на финансовата сигурност и стабилност, както и банкова такава", заяви днес Атанасова.

По време на закритото заседание на комисията за КТБ, депутатите са се запознали в резюме с докладите на трите одиторски компании, които са им предоставени от прокуратурата, както и с доклада на комисията за надзор над независимите одитори.