Изтребителите, когато имаме пари, тогава ще ги купим. След 2-3 години. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Премиерът участва в Консултативния съвет по национална сигурност към президента, на който беше обсъдена ситуацията с българската армия.

За 2015 г. нямаме възможност и съм го казал на всички партньори. Първо пенсиите, инфраструктурата, образованието. За 2016 г. с парите, които са доста повече, събирани от НАП и Митници и всички мерки, които сме взели за борбата с корупцията и контрабандата ще осъществим и тази реформа в армията, каза премиерът.

Държавата ще направи всичко, за да могат нашите военни да имат достойно положение, каза Борисов.

За премиера остават приоритет пенсионната и здравната реформа, както и строителството на инфраструктурата. Но това не трябва да се тълкува като неизпълнение на обещанията, дадени от президента Росен Плевнелиев в Уелс /септември 2014 г./ за увеличаване на средствата за отбрана.

България показа, че е много по-лоялен член на НАТО, оставайки своя контингент в Афганистан. Много страни изнесоха контингентите си от там, а сега ни говорят дай пари за това и онова, добави Борисов.

Не сме виновни, че години наред са купуване фрегати без никакво въоръжение, все едно са купували риболовни траулери, или са купували вертолети, които нямат никакво въоръжение. Всичко - в най-голямата криза ни се изсипа на нашата глава. 2015 г.- нулева, от 2016 г. нагоре до 2024 г. ще влезем в рамките. Всички в НАТО знаят, каза Борисов.

"Никой не ги караше да събарят КТБ и да даваме 3, 5 млрд. лв. сега. Тази година толкова, от догодина имаме по-големи приоритети", добави той.