Мъж на около 55 години загина тази вечер в тежка катастрофа на изхода на Русе. По непотвърдена информация той е полицай.

Пострадали са още двама души, но без опасност за живота. Засега полицията в Русе не дава официална информация по случая, само потвърждава за инцидента, без подробности.

Катастрофата е станала около 19.40 часа, малко преди разклона към село Червена вода. Блъснали са се "Фолксваген Голф" и "Рено Меган", като и двата автомобила с русенска регистрация. По неофициална информация немската кола, управлявана от загиналия шофьор, е навлязла в платното на "Рено"-то и е последвал жесток удар. Най-вероятно движението и на двете коли е било с висока скорост.

На мястото веднага са били изпратени два екипа на "Спешна помощ". За да извадят шофьора на "Фолксваген"-а, се е наложило екип на пожарната да реже автомобила, тъй като мъжът е бил заклещен. Оказало се е, че е загинал при катастрофата. В "Рено"-то са пътували семейство, мъж и жена, които са откарани в болницата без опасност за живота.

Районът на инцидента е отцепен от полицията, движението в платното за Разград е пренасочено в платното за насрещно движение. Причините за тежката катастрофа тепърва ще се изясняват.