Десет номера на психиатри са открили разследващите полицаи в телефона на 25-годишната Валентина Иванова, предаде flagman.bg. В него имало общо около 70 номера, твърди източник от разследването.
Апаратът, заедно с цигарите и запалката на младата жена, бяха намерени случайно от рибар в края на моста. Без да подозира, че това са вещи на издирвано от МВР лице, той взел телефона и се прибрал. Полицаите няколко пъти набирали номера на Валя и звънили настойчиво, но рибарят не отговарял.

Тогава те използвали кетчър, за да локализират мобилната клетка и да открият къде се намира телефонът в радиус от няколко метра. Така стигнали до рибаря. Отначало той твърдял, че джиесемът си е негов и го купил от магазина. По-късно, когато разбрал за какво става въпрос, признал всичко и дори завел разследващите на мястото, където го е намерил. Обяснил, че намерените вещи на Валя не били хвърлени безразборно, а старателно подредени една до друга.

Още на 17 април ОД на МВР – Бургас разпространи съобщение, че случаят с изчезналата млада жена от квартал Лозово е изяснен, но близките й не разрешават той да бъде оповестен. Разследващите вече са знаели, че Валя е имала проблеми с психиката и сама е решила да сложи край на живота си.