От миналите местни избори досега организацията ни в Хасково удвои числеността си и това ни кара да се надяваме да подобрим резултата си на предстоящите избори за Общински съвет. Това каза Янко Велев от "Има такъв народ" на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.
Хасково ще избира предсрочно нов Общински съвет, след като Върховният административен съд обяви окончателно за недействителни резултатите от вота на 29 октомври 2023 година.
Подготвени сме и за трите вида избори, които ни предстоят - за Европейски парламент, за Народно събрание и за Общински съвет в Хасково, каза Иван Иванов, лидер на местната структура на ИТН и общински съветник от партията. Той направи отчет на досегашната работа в Общинския съвет и поясни, че той като единствен общински съветник от партията предварително е обсъждал с експерти и членове заложените точки в дневния ред и как да се гласува по тях.
Кметът на село Клокотница Данаила Атанасова, която е от ИТН, съобщи, че в селото вече е предприет ремонт на храма "Свети Атанасий", а в момента се реновира и паметникът на цар Иван Асен II. Селото вече е кандидатствало по два европейски проекта, предстои работа и за трети проект, допълни тя.
На въпрос за номинирани за предстоящите избори Иванов отговори, че все още е рано да бъдат коментирани имена, но местната структура ще даде своите предложения за кандидати за представители в Народното събрание.