Павлина Русева е новият директор на общинското предприятие „Бизнес зона „Перистър“ в Разград. Тя спечели конкурс за ръководния пост в конкуренция с още една кандидатка за поста и днес встъпи в длъжност, като бе представена на административния екип на предприятието от кмета Добрин Добрев. Това съобщиха от общинската администрация.
Кметът пожела успех на Русева и предприятието, като допълни, че задачите пред екипа му са сериозни. По думите му първостепенна задача е да бъде довършен подробният устройствен план на новата зона, тъй като има много кандидати, които питат за терени за разширяване или започване на бизнес. Кметът посочи, че на бизнес зоната е необходимо производство, стратегически инвеститор, който може да не е голям, но ще привлече допълнителен ресурс и така ще се подпомогне развитието ѝ. Друго предизвикателство според кмета е заложеният в общия устройствен план околовръстен път по посока Попово, което да облекчи трафика в града и да направи зоната още по-привлекателна, посочват от общината. 
„Бизнес зона „Перистър“ е единственият реализиран според предварителните намерения проект по линия на конверсията. В обекта има 51 наематели и 31 инвеститори, трайно изграждащи имоти, като вече има и два случая, при които инвеститорите изкупуват и земята към законно построените имоти, припомнят от общинската администрация. 
Павлина Русева има над 30-годишен трудов стаж както в частния бизнес, така и в общинската и държавната администрация. Работила е като управител, контрольор, финансов мениджър, последните ѝ две работни места са главен експерт в отдел „Стратегическо планиране и проекти“ в Община Разград и директор на Дирекция „Бюро по труда“ в Разград.
През февруари в длъжност встъпи нов директор и на общинското предприятие "Ремонтстрой" в Разград.