Продължават дейностите на администрацията в Павел баня за обновяване на детските градини на територията на общината, съобщават от общинския пресцентър. На среща между кмета Иса Бесоолу и директорите на детските заведения бяха обсъдени предстоящите ремонтни дейности, заложени в Бюджет 2023. 
Един от основните приоритети на кмета през мандата му е да бъде подобрена материалната база в градините. “Целта ни е да задържим децата в местните учебни заведения, за да е удобно на родителите им, но и да запазим персонала”, коментира Бесоолу и подчертава, че един от основните му приоритети през мандата му е да бъде подобрена материалната база в детските заведения. 
Иса Бесоолу посочва, че още много предстои да бъде направено в тази посока. Община Павел баня е подала проектно предложение за енергийна ефективност на детските градини в селата Горно Сахране, Габарево и в град Павел баня, като последната е предвидено изграждане на фотоволтаична система. Подадени са и проектни предложения към Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) за съоръжения за игра в дворовете на училищата и детските градини в общината. 
От общинския пресцентър напомнят, че от 2019 г. насам са обновени и ремонтирани детските градини в град Павел баня и в селата Горно Сахране, Долно Сахране и Александрово. Както БТА съобщи, в края на февруари започна и ремонт в градината в село Осетеново, където ще бъдат подменени изцяло ВиК и електрическата инсталация, ще бъде направена топлоизолация на сградата, ще бъдат подменени подовите настилки в помещенията за игра и обучение и на спалните помещения.