Класът на Мариела Ганчева, начален учител в русенското СУ „Васил Левски“ и избрана за Посланик на свободния дух през 2020 година по предложение на тогавашните си ученици, спечели две големи награди от националния конкурс за четене с разбиране на „Книговище“. Организираното от сайта с мисия да помогне на децата е да открият удоволствието от четенето състезание привлече през април 3251 деца от цялата страна.
Воденият от г-жа Ганчева 2 В клас спечели Първа награда в своята възрастова група и беше отличен с Годишната награда на „Книговище“. Това е един от многото призове, които Мариела Ганчева печели с учениците си. През 2022 година същият клас победи убедително във фотоконкурса „Запечатано с балони“, организиран от издателство „РААБЕ-България“. Целта на конкурса тогава е да запечата спомена за началото на учебната 2022/2023 година. Сред над 300 участници от цялата страна русенските първокласници са отличени с първа награда.
Още едно отличие от тазгодишния конкурс на „Книговище“ дойде в Русе. Четвъртокласниците от СУЕЕ „Константин-Кирил Философ“ с класен ръководител Златка Димитрова получиха поощрителна награда.