Старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев разкри за „Утро“, че е почти наясно с хората, които ще си тръгнат след края на сезона.
„Имам представа на 90 процента с кои хора ще се разделим. Дори след малко /разговорът ни се води в обедните часове вчера/ ще имам срещи, на които ще уточняваме кои хора няма да играят повече за нашия отбор“, каза Ковачев.
На въпроса дали в такъв случай се мисли по селекцията при неособено бляскавото положение с клубната каса, отговорът му бе, че се работи в тази посока и че ръководството прави всичко възможно, за да подсигури нормално финансиране.
Според него единственият плюс при футболистите на „Черноморец“, които победиха „Дунав“ в предпоследния кръг с 2:0, е било желанието.
„Домакините се хвърлиха, нищо, че бяха вече изпаднали, а нашите момчета играха без мотивация. Така не се защитава престиж“, обясни старши треньорът.
Той смята, че отборът му е имал потенциал да завърши доста по-напред в класирането.
„Допуснахме редица грешки. Сами сме си виновни, че сме на това 12-о място. Мисля, че ако бяхме изиграли правилно няколко мача, щяхме да сме твърдо с 5-6 позиции по-напред“, пресметна Ковачев.
Наставникът разкри още, че в последния мач от първенството в петък в Русе срещу „Литекс“ ще заложи на отбор, съставен предимно от юноши.
Думите му могат да бъдат тълкувани като знак, че футболистите, набелязани за освобождаване, може би ще си тръгнат преди двубоя.