Старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев заяви за „Утро“, че е решил да предприеме радикални мерки след загубения мач срещу „Спартак“ /Плевен/.
„Така не може да продължава. То голям страх, голямо притеснение! Иначе играчи с претенции. Още утре /днес/ ще се разделим с някои хора. Футболисти, които се мръщят на тренировки и в официалните срещи, а и не се влагат, нямат място в нашия отбор. Явно не им се играе в „Дунав“. Поне да бяха показали някакво желание! Чудя се как да нарека този мач - пълна катастрофа, абсолютно безобразие, поредни глупости в защита! Едно говорим през седмицата, друго се показва на терена. Искам да се извиня на феновете, защото те не заслужават подобно поведение“, заяви Ковачев.
На въпроса дали не може да изчака последния мач с „Лудогорец II“ и тогава да освободи разочаровалите го играчи, той отговори: „Дадох им достатъчно възможности. Няма какво да чакам! Достатъчно ги чаках. Да ходят в отбори от Трета лига, ако някой въобще ги иска“. 
„Утро“ е наясно с имената на поне трима футболисти, които ще си тръгнат, но по молба на старши треньора ще изчака клубът да обяви официално раздялата с тях.