Министрите на външните работи на България Николай Милков и на Република Северна Македония Буяр Османи ще открият в Скопие икономически форум под мотото „До един милиард и по-нататък”, като знак за преминаването на границата от 1 млрд. евро стокообмен за 2022 г., което се случва за пръв път в историята на отношенията между двете държави. 
Бизнес форумът е договорен по време на срещата на Милков и Османи в рамките на българското председателство на Централноевропейската инициатива, а участие в него ще вземат над 150 представители на бизнес средите на най-големите компании от двете страни, представители на търговски камари, както и институции от икономическия сектор от България и Северна Македония.
Форумът е под егидата на двамата министри на външните работи, а освен тях в откриването му ще участват Антони Пешев, изпълнителен директор на Стопанската камара на Северна Македония, Кирил Лазаров, председател на Македоно-българската стопанска камара, Пламен Павлов, председател на Българо-македонската стопанска камара, Хайрула Мисими, директор на Агенцията по предприемачество на Северна Македония, Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Дрилон Исени, изпълнителен директор на Търговската камара на Северозападна Македония.
В рамките на форума ще бъдат осъществени срещи на представители на бизнеса от двете държави в три основни панела - енергетика и инфраструктура, трансгранично сътрудничество, земеделие и селски туризъм, включително СПА и медицински туризъм, а третият панел е с акцент IT и индустриално развитие.
В рамките на икономическия форум, чиято цел е създаване на устойчиви бизнес контакти и запознаване със спецификата и възможностите на пазара от региона и допълнително стимулиране на съвместните инвестиции,  в програмата са предвидени множество взаимни срещи на представители на бизнеса от двете държави, ще бъдат подписани и договори за сътрудничество между фирми от България и Северна Македония.