Театър 199 „Валентин Стойчев” ще гостува в Плевен с пиесата на Валери Петров „Театър, моя любов”, съобщиха от театъра. Творбата на признатия от публиката и специалистите автор - майстор на словото, е удостоена с шест награди и номинации от различни фестивали и конкурси.
Сред отличията са две национални - „Икар”, които се присъждат от Съюза на артистите в България за актьорски постижения и за музика. Премиерата на тази продукция в София се е състояла през 2015 година.
Режисурата на спектакъла е дело на Касиел Ноа Ашер, сценографията – на Красимира Серафимова, а музиката – на Емилиян Гацов-Елби. В постановката представят своето изкуство четири обичани от почитателите на театъра актриси - Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Лилия Маравиля и Стефка Янорова.
Представлението на столичния театър ще бъде показано в Драматично-кукления театър „Иван Радоев” – Плевен на 5 декември от 19.00 ч. на голямата сцена „Александър Гюров”.
Афишът на Плевенския театър през декември включва шест заглавия, които привличат възрастната публика и шест заглавия за деца. Сред тях е и коледното представление за малчуганите. 
Както БТА писа, Плевенският театър има традиционно силно участие в инициативата „Нощ на театрите” с богата програма. Тази година тя включва и премиерно представление - пиесата „Чудо” от Иван Радоев.