Съвместна изложба ще открият художниците Валери Чакалов, Красимир Карабаджаков и Стефан Божков в столичната галерия „Стубел“. Събитието е на 1 ноември, съобщават организаторите.
Тримата автори представят живописни произведения, създадени през последните няколко години. И тримата са бивши възпитаници на художествената гимназия в Казанлък.
Валери Чакалов твори в областта на графиката, живописта и неконвенционалното изкуство. Творбите му се отличават с изящен стил и водят към необикновеното и енигматичното в света, към съзерцанието на вечните човешки истини.
Валери Чакалов e роден през 1957 г. в Девня. Завършва специалност графика през 1984 г. в Националната художествена академия при проф. Галилей Симеонов. В творческата си биография има над 30 самостоятелни изложби и повече от 200 участия в национални и международни изложби, графични биеналета и арт проекти. 
Красимир Карабаджаков е роден през 1960 г. в Сливен. Дипломира се в Националната художествена академия, специалност живопис, в класа на проф. Петър Михайлов. Той е един от петимата основатели на арт групата „Диско 95“. Участва със свои творби в множество изложби и кураторски проекти у нас и в чужбина. Неговите експресионистични картини докосват границите на екзалтацията и провокацията.
Черният цвят присъства силно в творбите на Стефан Божков. По думите на художника, в своите произведения той търси съчетание от знаковост и реализъм.
Стефан Божков е роден през 1961 г. в Панагюрище. Той е артист на свободна практика.  Работи и експериментира в различни области – живопис, графика, скулптура, графичен дизайн, пространствени инсталации. Има над 20 самостоятелни изложби в България, Сърбия, Словакия, Македония и Франция. / ГН