Футболистите на „Дунав“ ще изиграят утре предпоследния си мач в първенството на Втора лига. Двубоят срещу „Черноморец“ /Балчик/ е в графата „Протоколен“ за русенския тим, докато домакините все още таят някакви илюзорни шансове за оставане в групата. Преди тази среща „Утро“ разговаря със старши треньора на дунавци Мартин Ковачев.

- Г-н Ковачев, какво е настроението преди мач без значение?
- Има подводни камъни и те се усещат в едно леко отпускане с ваканционните нагласи на момчетата. Задачата на нашия треньорски щаб е да ги вдигнем, защото резултатът от всеки двубой е въпрос на престиж. Отборът на „Черноморец“ е в очевиден подем, но няма да тръгнем за Балчик с идеята, че отиваме на разходка.
- Освен Георги Вълчев, за когото сезонът приключи, има ли проблеми с други футболисти?
- Луис Пахама изпитва сериозни болки в петата и не тренира през седмицата. Съмнявам се, че ще се възстанови. Галин Минков е с травма, така че няма да рискуваме с неговото включване.
- Мирослав Будинов?
- Той е добре.
- Споменахте Пахама, който се оказа чудесна находка. В социалните мрежи обаче циркулират спекулации, че нямало да остане в „Дунав“. Какъв е неговият статут, имам предвид договора му с клуба?
- Той е наш играч в рамките на още една година и смятаме, че е човекът, от когото се нуждаем в атака. А ако някой клуб толкова много напира за него, да извади съответната трансферна сума и да потърси ръководството. Иначе аз не познавам треньор, които би искал да се раздели с най-добрите си футболисти.
- Прави впечетление, че вратарят Даниел Николов направи серия от 4 поредни мача като титуляр. Да не би да сте в някакъв конфликт с Дамян Дамянов.
- Въобще не може да се говори за конфликт. Дадохме шанс на млад човек като Дани и мисля, че той се възползва от него по най-добрия начин. Николов ще бъде титуляр и в оставащите два мача.
- Първенството почти приключва, а Радослав Апостолов така и не успя да запише нито един официален мач, защото БФС не му разреши състезателни права. Какво става с него?
- Ради замина за Пловдив, за да оправи документи с „Марица“. Той е наш футболист, има договор и от есента ще играе за „Дунав“.
- Сигурно ли е?
- Напълно.
- Лятото идва, а с него и въпросите какво може да си позволи „Дунав“ като селекция предвид неособено богатата, както чуваме, клубна каса. Работи ли се по тази тема и какви са очакванията ви?
- Разбира се, че имаме идеи. В конкретен план няма новини за публиката. При един нормален бюджет би трябвало да се подсилим с петима-шестима играчи. Много зависи, разбира се, кои хора ще бъдат освободени. Рано е да говорим по темата. Нека да изиграем последните си два мача.
- Ще повикате ли юноши за двубоя в Балчик и кога ще пътувате към морето?
- Поне две момчета от дубъла ще са с нас. Ще тръгнем в деня на мача.