Делфинче на около две седмици е забелязано в дълбокия басейн Кампи (в река Меконг) в камбоджанската провинция Кратие, предаде АКП за БТА, позовавайки се на Администрацията по рибарство. 
Изследователският екип на държавната Администрация по рибарство и Световния фонд за дивата природа (WWF) снима новото малко делфинче на 2 октомври и потвърди, че това е шестото бебе делфинче, регистрирано тази година.
Изследователският екип е правил проучване в района на местообинанието на делфините, когато забелязал малкото делфинче да плува с четири други възрастни делфина. Районът е разположен на около три километра нагоре по течението в дълбокия басейн Кампи в окръг Самбо, провинция Кратие.
През 2021 г. в Камбоджа са регистрирани шест делфинчета. 
Иравадийският делфин е записан като критично застрашен вид в Червената книга на Международния съюз за защита на природата - най-високата степен на опасност от изчезване. Според оценки популацията в река Меконг се състои от общо 89 индивида.
Администрацията по рибарство и Световният фонд за дивата природа ще ангажират местните власти в защитата на местообитанията, където са регистрирани малките делфини. Същевременно те ще продължат да засилват закона за рибарството и мерките за опазване на делфините в техния хабитат в река Меконг - между провинциите Кратие и Стунг Тренг.
Брегова охрана ще патрулира и ще следи за контрола, а рибарските общности ще бъдат ангажирани в алтернативни инициативи за препитание и опазване на останалите делфини и големи видове риби. Идеята е да бъдат прекратени риболовни практики като хрилните мрежи и електрориболова, които са забранени със закон.