Над 300 пожарникари и 50 военнослужещи гасят горски пожар, който започна във вътрешността на селището Водице в сряда и се разпространи до Затон и Раслина близо до Шибеник, съобщи хърватската Гражданска защита в четвъртък, добавяйки, че няколко самолета за борба с пожарите са изпратени на мястото тази сутрин.
Ситуацията днес е по-спокойна и огънят вече не излиза извън контрол, заявиха от Гражданска защита и добавиха, че пожарникари от седем окръга гасят огнената стихия. През цялото време на място са били служители на полицията и Гражданска защита, които са били много подпомогнати от местните жители.
Огънят е обхванал трева, храсти, гори, маслинови горички и лозя на около 3000 хектара земя. Редица сгради в Затон и Раслина са изгорели. Няколко пътища са затворени за движение.
Главният командир на пожарната Славко Туцакович каза тази сутрин, че щетите по къщите и маслиновите насаждения са големи, но няма пострадали. Снощи нямаше заповед за евакуация. Жителите защитиха домовете си и аз им благодаря, заяви Туцакович.