17-годишната ученичка от Гимназията по икономика и управление Клементина Начева е най-красивата русенка за 2015 година. Русокосата тийнейджърка се окичи с титлата Мис Русе по време на конкурса, който се проведе в четвъртък вечерта в хотелски комплекс „Рига“. Короната й бе предадена от миналогодишната носителка на отличието Лилия Андреева.
Седемчленно жури с председател лицензианта на конкурса Миглена Костова избра почти единодушно Клементина за победителка в надпреварата. Единадесетокласничката е с близки до пълното съвършенство мерки 90-61-89 и впечатлява с ръста си от 175 сантиметра. Изящната Клементина ще представи Русе на националния конкурс „Мис Вселена България“, който ще се проведе в края на годината в София.
Второто и третото място в състезанието за красота и финес спечелиха също 17-годишни чаровни тийнейджърки. Първа подгласничка на победителката стана Елвира Йорданова, а втора - Доротея Петрова. 
Мис Русе 2015 Клементина получи и голяма част от наградите на спонсорите на конкурса. Сред тях са ваучер за 500 лева и ВИП карта за известния софийски клуб „Червило“, 500 лева и титлата лице на „Борисовстрой“, както и наградата на русенското представителство на „Мото-Пфое“ -  уикенд за двама в луксозния комплекс „Белведере холидей клуб“ в Банско.
„Много съм развълнувана и щастлива. Искам да кажа, че и останалите момичета са много красиви“, бяха първите думи на новата Мис Русе. Клементина призна, че спечелването на короната е нейна детска мечта, която се е надявала да се сбъдне. Престрашила се е обаче едва тази година да се яви на конкурс за красота, макар че като дете е участвала в ревюта. И тъй като е едва 11 клас, няма все още ясни планове за бъдещето. Обмисля след като завърши средното си образование да продължи обучението си в София, като запише право.
За Мис Чар бе определена наредената на трето място Доротея Петрова, а наградата за Мис Артистичност отиде при 18-годишната Нелин Юсеинова.
С голям брой отличия се сдоби и най-малката участничка в конкурса - невероятно нежната и лъчезарна Валерия Раднева. 15-годишната красавица стана любимка на стилистката и член на журито Нина Йорданова, от която получи неустоими награди. Специалистите от популярната верига фризьорски центрове се погрижиха за прическите на десетте претендентки за короната на Мис Русе. Валерия бе наградени и с уикенд за двама в Обзор.
Десетте красавици се представиха в три кръга. Първо дефилираха с рокли на „Претенции“, а във втори кръг показаха форми и извивки по бански костюми. Най-провокативният тур показа и танцовите умения на участничките, тъй като бе съпроводен и от свежа хореография. Финалният и най-тържествен кръг бе поставен с дефиле на роклите на „Дир.Диор“. 
По време на паузите между кръговете публиката се наслади на изпълненията на обичаната певица Дивна, която бе член на журито, както и на Моника Карагенова. Впечатляваща бе и изявата на младия акробат от цирк „Ориент“ Дани.