Четири планети се подреждат в небето във формата на точен квадрат и това не е просто знамение, а кулминационен момент, който може да доведе до глобални промени, твърди астрологът Михаил Преображенски. От графиката, която той публикува в pro-gnosis.ru, е видно, че кривата на биосферата ще достигне рекордно ниска стойност днес и през цялата седмица ще остане в зоната на отрицателните стойности.„На равно разстояние от Земята ще бъдат разположени Плутон, Уран, Юпитер и Марс. Това е рядко срещано явление. В астрологията е прието, че когато тези космически тела се подредят така, настъпва смяна на епохи, на глобални промени в общественото съзнание, на еволюцията на Земята и на цялото човечество. Може да станем свидетели на глобални промени по целия свят“, коментира руският феномен в pro-gnosis.ru, цитиран от "Флагман".

Според него, през тази седмица е възможно да се стигне до революционни промени в международната политика, икономика, в социалните процеси и във всички сфери на нашия живот. Тези събития ще доведат до промяна в мисленето и в поведението на повечето хора, твърди Преображенски.

Комбинацията между Плутон, Уран и Марс може да ви донесе много неприятности. Може да се очаква повишаване на агресията, разрушения и катастрофи. Ретроградният Марс допълнително засилва влиянието на напрегнатите аспекти, а Юпитер им дава катастрофален характер, уточнява руският астролог.

„Не е задължително обаче при толкова страшна комбинация между Плутон, Уран, Юпитер и Марс да станем свидетели на катастрофи. Напрегнатите аспекти не винаги носят „лоши“ събития. Те са като тест за зрялост, важното е да си направим точните изводи и да предприемем правилните действия. Хората, които са готови, ще преминат на по-високо ниво, а останалите ще имат шанс да спечелят "щастлив билет" след друг подобен тест за зрялост в бъдещето“, добавя Михаил Преображенски.

Според него, квадратът, изграден от четирите обекта, ще влияе най-силно на тези, които имат планети в хороскопа в 13, 14 и 15 градуса в Овен, Рак, Везни и Козирог. Желателно е те да са по-внимателни, да избягват конфликти. Не забравяйте, че лекомислието и безотговорността може да предизвикат много нежелани ефекти, предупреждава астрологът.

В петък състоянието на биосферта ще започва да се подобрява. Тогава отношенията между хората започват да стават по-качествени, прогнозира Михаил Преображенски.

НЕБЛАГОПРИЯТНИ ДНИ
През цялата седмица – за Овен, Рак, Везни и Козирог
Вторник, сряда – за Телец, Лъв, Скорпион и Водолей
Петък, събота – за Близнаци, Дева и Стрелец

БЛАГОПРИЯТНИ ДНИ
Понеделник – за Телец, Дева, Скорпион и Риби
Сряда – за Телец и Скорпион
От четвъртък вечер до неделя – за Телец и Скорпион
Неделя – за Дева и Риби