Бившите премиери Бойко Борисов и Иван Костов са сред поканените за откриването на Дунав мост 2. То е планирано за петък. "На церемонията са поканени всички бивши министър-председатели, които са работили от началото по проектирането на моста и всички министри на транспорта. Проектът стартира при Иван Костов", обясни транспортният министър Данаил Папазов.

Сред официалните гости ще бъдат президентът Росен Плевнелиев, премиерът Пламен Орешарски и председателят на Народното събрание Михаил Миков. От румънска страна ще участва министър-председателят Виктор Понта. Ще има представители и на Европейската комисия.

Дунав мост ще бъде открит в 16.30 часа. "Церемонията по откриването ще бъде подготвена от Министерството на транспорта. По време на откриването са замислени няколко мероприятия, които ще запазя в тайна", каза Папазов. "Мостът ще бъде открит от работници и инженери, които са работили по проекта от самото начало. Лентата ще държат две деца - българче и румънче, на около 10 години", обясни още той.