Общо 400 литра дизелово гориво са източени от спрял за почивка влекач с прикачено към него ремарке, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Монтана.
Кражбата е станала през нощта на седми май 2024 година, на отбивка от главен път Е79 до село Долна Вереница в община Монтана. В малките часове на нощта, докато шофьорът е почивал в кабината, крадците са отворили резервоара на превозното средство и са източили горивото. 
Тежкотоварният автомобил е влекач „Рено“ с полска регистрация. На място е направен оглед от дежурна полицейска група и е образувано досъдебно производство по Наказателния кодекс (НК).
От областната дирекция на полицията в Монтана съобщиха за БТА, че в края на миналата и началото на настоящата година в този участък са станали няколко подобни кражби, при всяка от които са източени между 500 и 1000 литра дизелово гориво от камиони с чуждестранни регистрации. Два пъти са залавяни групи от крадци, от които са иззети туби с източено гориво. В един от случаите е иззет автомобилът на крадците. По някои от случаите все още тече разследване, а по други то е приключено и материалите са предадени в прокуратурата.