Остава затворен изцяло за автомобили пътят Варна-Добрич през Аксаковска панорама, както и пътят Варна-Кичево в посока Добрич. По трасето Варна-Добрич се работи усилено с две големи фадроми и „песъкарки“. Навсякъде затворените пътища са обозначени с контролно-пропускателни пунктове. Това стана известно на извънредно заседание на Щаба за изпълнение на областния план при защита от бедствия, водено от областния управител на Варна Андрияна Андреева.
Въведена е забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона в двете посоки на автомагистрала "Хемус". Затворени за движение са всички пътища във Ветрино, Вълчи дол и Суворово. Пътят Провадия-Тервел в участъка Ветрино вече е разчистен и предстои отварянето му, а в настоящия момент се чисти участъкът Ветрино-Нови пазар, както и участъкът Добротич-Доброплодно.
Расте броят на населените места на територията на община Аксаково, които са откъснати от света и достъпът до тях все още е трудно постижим. Към момента те са вече 16, след като сутринта бяха девет. Без ток в общината са 20 села, проблеми с водоподаването имат в Засмяново и Доброглед. Скъсан проводник от електропреносната мрежа в Игнатиево е причината в това селище да няма ток. Там, както и в Изворско, Въглен, Кичево и Любен Каравелово утрешният 27 ноември е обявен за неучебен ден, поради липса на ток в учебните заведения. 
Сред най-засегнатите общини от областта е и Вълчи дол, където още сутринта кметът обяви бедствено положение. Има над 10 селища от общината, които нямат електрозахранване. Без вода са три населени места. Кметът обяви утрешния ден за неучебен за всички училища от общината, които попадат в селата Михалич, Червенци, Стефан Караджа. Затворена ще остане и детската градина във Вълчи дол.
Във Ветрино само в Средно училище “Хр. Ботев“ утрешният ден е обявен за неучебен.
Учениците в областния град в понеделник ще учат присъствено, детските градини и ясли ще работят в обичайния си режим, няма условия, които да налагат да се преминава към онлайн-обучение, се казва в съобщение от Община Варна.
Десетки са падналите дървета на територията на областта. Подадени са 75 сигнала за възникнали проблеми, като половината са отработени. Служителите на пожарната са извадили 20 души от преспите в района на Аксаковска панорама и още 10 край село Крумово, които чакат да бъдат превозени до близката община. Оказана е помощ и на мъж с автомобил, закъсал в района на Вълчи дол.
Без електрозахранване освен села във Вълчи дол и Аксаково има и в общините Девня, Провадия, Дългопол и Аврен.
123 сигнала са приети от дежурните в Община Варна в днешния ден, стана ясно след заседание на антикризисния щаб. Около 26 са във връзка с паднали дървета, големи клони, счупени стволове, натрупана листна маса. Работи се с доброволци и администрацията на общината.
Напоителни системи ЕАД и Басейнова дирекция Черноморски регион наблюдават състоянието на реките и на язовирите на територията на област Варна. Няма проблеми с тях, няма преливащи водоеми или такива, които се нуждаят от изпускане на водите.
Лошото време и страничният вятър са създали проблеми за някои от полетите от Летище Варна. Не са осъществени двата сутрешни полета от Варна до Менинген и до Лутън. Още четири полета със 678 пасажери не са успели да излетят от Летище Варна.
Нощният влак София - Варна, който трябваше да пристигне тази сутрин все още се намира в Горна Оряховица, но за пътниците е осигурен транспорт към морската столица. Не се пътува с влак по направление Варна - Русе заради усложнената обстановка в Североизтока.