Служебните министри на електронното управление и на иновациите и растежа – Георги Тодоров и Александър Пулев, ще участват в Министерската среща по цифрова трансформация, в рамките на събитията по линия на Срещата на върха на Инициативата „Три морета“. Това съобщиха от Министерството на електронното управление и от Министерството на иновациите и растежа. 
Форумът ще се проведе днес в Букурещ, в сградата на парламента. Събитието ще събере представители на правителствата и парламентите на държавите участнички в Инициативата „Три морета“ със заинтересовани страни от Европа и САЩ, с цел усъвършенстване на цифровото измерение на Инициативата и обмяна на идеи, във връзка с подготовката на Срещата на върха и Бизнес форума през есента.
Министър Тодоров и министър Пулев ще проведат среща и с румънския си колега Себастиан Бурдужа, министър на изследванията, иновациите и цифровизацията. 
На 2 май Александър Пулев се срещна с посланика на Румъния у нас Бръндуша Йоана Предеску. Сред темите, които обсъдиха бяха и контактите по линия на инициативата „Три морета“, по която министърът на иновациите и растежа е национален координатор. Двамата изтъкнаха, че инициативата е ключова за свързаността на региона в областта на транспортната, енергийна и дигитална инфраструктура.