Народното събрание да изслуша директора на Националната експертна лекарска комисия (НЕЛК) Ани Александрова относно проблеми на хората с увреждания в работата на НЕЛК и ТЕЛК, предвижда проектопрограмата на парламента за тази седмица. Предложението за това е внесено от Деница Сачева и група народни представители от ГЕРБ-СДС. 
В седмичната проектопрограма по искане на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) е включено изслушване на служебния министър на правосъдието Крум Зарков относно основанията и срока на предоставената охрана от Бюрото за защита на магистрати към Министерството на правосъдието на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, както и относно стопанисването и използването на имот, предоставен от Висшия съдебен съвет, в курорта „Боровец“, по известен като „Регентска къща“, еднолично от главния прокурор.
В петък е предвидено изслушване на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев относно изнесена от главния прокурор Иван Гешев и заместник-главния прокурор Борислав Сарафов в публичното пространство информация за извършени престъпления, включително за целенасочено и противоправно забавяне на наказателни производства. Изслушването е отново по предложение на депутати от ПП-ДБ. 
В проекта на дневен ред за петък има и редовен парламентарен контрол.