Средно училище (СУ) „Димитър Благоев“ – град Свищов се включи в националната кампания на „Капачки за бъдеще“, която се проведе в общо 25 града в България. Това съобщиха от гимназията.
Училището дари 60 чувала с капачки в сборния пункт в град Русе. Представителите на ученическия съвет всяка седмица изпразват контейнера-сърце в двора на училището, сортират и прибират капачките. Съдействие при транспортирането на чувалите бе осигурено от Иван Иванов.
За поредна година свищовското училище се включва в инициативата и продължава да събира капачки с ентусиазъм и мотивация за постигане на успех, посочват от гимназията. Кампанията за благотворително събиране на пластмасови капачки има за цел закупуване на пета неонатална детска линейка.
В официалната страница на кампанията се посочва, че от началото на инициативата „Капачки за бъдеще“ през 2017 г. от рециклирането на пластмасови капачки са събрани средства за закупуването на 22 кувьоза, четири детски линейки и над 40 медицински уреда, които са предоставени на различни болници в страната.