Деца от Школата по изобразително изкуство към Младежкия дом във Велико Търново и ученици от Основно училище „Неофит Рилски“  в Килифарево подредиха изложба със свои рисунки в Народно читалище „Искра-1896“ в старата столица. Тя е посветена на предстоящия празник 24 май и ще остане на разположение на посетителите до края на месец юни.
Моите възпитаници, които са от 5 до 14-годишни, се включиха с 12 рисунки, защото мястото е ограничено, каза за БТА художничката Силвия Калоянова, която работи с децата в Младежкия дом, а също така е учител и илюстратор на много детски книжки. Останалите 18 творби бяха на учениците на Полита Караилиева, които комбинират рисуване и калиграфия, използвайки акварелни и акрилни бои. Те са от 4-ти до 7-ми клас, но не присъстваха на откриването и ще я посетят в друг ден, тъй като не са от Велико Търново.
Хубавото при нас е, че малките и големите работят в смесени групи, като така се получава една приемственост между тях, каза Силвия Калоянова. Постарахме се да съберем разнообразни творби, за да се получи по-интересна изложба, добави тя.
Инициативата за експозицията е на читалището, а всички деца получиха грамоти за участие и книгоразделители.
Благодарим на децата, техните ръководители и родители, които ги насърчават да творят. Радваме се, че изложбата ще остане при нас и за Деня на детето - 1 юни, който също е чудесен повод да бъде посетена от всички, които желаят да я разгледат, каза Надежда Яламова, библиотекар в читалището.