Окръжна прокуратура - Кърджали е привлякла като обвиняем С.С.  за предлагане на подкуп на длъжностно лице. Това съобщиха за медиите от прокуратурата.
Оттам уточниха, че предмет на разследване е предложен през март 2023г. дар – парична сума на служител на МВР, за да извърши действия по служба, като във връзка с подкупа длъжностното лице е нарушило служебните си задължения.
С постановление на наблюдаващия прокурор от днес (17 март) по отношение на обвиняемия е постановено задържането за срок до 72 часа.
Досъдебното производство е образувано на 16 март от Окръжна прокуратура–Кърджали, а разследването се провежда от следователи в Окръжен следствен отдел в прокуратурата. Извършени са множество процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания.
От прокуратурата не коментират за длъжностното лице, на което е предложен подкупът.
БТА информира, че по информация на регионалния пресцентър на МВР задържани за 24 часа по случая са били двама, при операция на служители от дирекция „Вътрешна сигурност“ и Областна дирекция на МВР. Операцията се е провела на 16 март на територията на Районно управление Момчилград. Извършени са процесуално-следствени действия в помещения и автомобили, а също и разпити от следовател в рамките на образуваното досъдебно производство. Единият от задържаните за 24 часа е служител на МВР.