Общо 133 кучета са осиновени от приютите на Общинското предприятие „Екоравновесие“ през първите два месеца на тази година, съобщава Столичната община на сайта си.
За този период с цел намаляване на популацията на бездомни животни са кастрирани 281 кучета. Продължава и кампанията за кастриране на дворни кучета от крайградските райони.
Продължава тенденцията за изхвърляне на домашни кучета на улицата, като най-често се изоставят нежеланите поколения на домашни любимци. Само преди месец пред един от приютите са изоставени четири кучета на приблизителна възраст два месеца. Те са настанени в приюта в кв.„Сеславци“, информират от общината. Пит, Панда, Прея и Пан вече са обезпаразитени и ваксинирани и могат да бъдат осиновени. Малките кучета са в отлично здравословно състояние, обичат да си похапват и се надявам скоро да намерят уютен дом и любов, казва директорът на "Екоравновесие" д-р Милена Павлова, цитирана от пресцентъра на Столичната община.
Своя стопанин очаква и Белла също от приюта в „Сеславци“. Кученцето прекарва тежко инфекциозно заболяване, но след лечение е спасено и вече търси прегръдки и човек, който да я обича и да се грижи за нея, посочва Милена Павлова и призова всички стопани, които имат домашни любимци, да не ги изоставят, и по възможност да ги кастрират.