Книгата „Село Радовци – живот и спомени“  на Стефка Игнатова ще бъде представена на 17 март от 17:00 ч. в Ритуалната зала на Община Дряново с участието на проф. Маргрета Григорова, преподавател във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и поета Павлин Ботев, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 
“Книгата посвещавам на 155 години църковно и учебно дело в село Радовци, на 110 години от Балканската война и на воините, участвали в нея. На тези мъченици, оставили костите си далеч от род и родина, пред непревземаемата крепост Чаталджа. Поклон, дълбок поклон. На всички хора, родени в Радовска община, впоследствие кметство, разнесли родовия корен в цяла България и извън нея. За реализацията на настоящата книга благодаря сърдечно за подкрепата на Община Дряново и в частност на кмета Трифон Панчев, който ме окуражи и подкрепи начинанието ми”, каза за БТА авторката Стефка Игнатова. 
Книгата е излязла от печат в началото на 2023 г., тя има за цел да обогатява знанията за Дряновския край и по-точно за село Радовци. Дългогодишната проучвателска дейност на Стефка Игнатова намира израз в книжно издание, озаглавено “Село Радовци - живот и спомени”. В нея са събрани спомени и статии за близо 300-годишната история на Радовци. Авторката е родена през 1938 г. в село Радовци, дълги години учител и девет години директор в училище “Максим Райкович” в Дряново. Носител на местни, областни и национални отличия награди и отличия в образованието, сред които орден “Кирил и Методий”.