В община Кнежа ученици от всички училища се включиха в отбелязването на Деня на розовата фланелка. Това съобщи за БТА Глория Кончарска, технически сътрудник към отдел "Култура и спорт" в общинската администрация.
Облечени в розови фланелки децата и младежите раздаваха брошури на своите връстници, за да изразят позицията си против насилието сред подрастващите и да кажат "Не" на тормоза в училище.
Кампанията е подкрепена от Община Кнежа и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, които са подсигурили флаери и розови балони за всички училища в общината.
"В Основно училище "Христо Ботев" в село Бреница и в Професионалната гимназия по земеделие "Стефан Цанов" ученици се подредиха във формата на сърце, за да покажат своята съпричастност към кампанията", отбеляза Кончарска. Техни връстници от ОУ "Васил Левски" в село Еница пък се подредиха под формата на думата "НЕ". 
"Нека приемаме различията като богатство и носител на нови идеи, да предаваме това на децата си, защото колкото по-толерантни и приемащи различията са те, толкова по-добре ще общуват с околните и ще са по-успешни в училище, работата и живота", коментира Кончарска.
Всяка година в последната сряда на февруари се отбелязва Международният ден за борба с училищния тормоз. Инициативата започва през 2007 г., когато две момчета в Канада защитават свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото отишъл на училище с розово поло. Те купуват розови фланелки и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат, а те се оказали много.