Деца бежанци от Украйна подредиха изложба и изнесоха концерт в Младежкия дом на Варна. Те са настанени в хотели по Черноморието и участват в проект „Крила“ на Фондация „Адра - България“, финансиран от УНИЦЕФ, чрез който им се осигуряват занимания в различни кръжоци и безплатни уроци по български език. 
С тях работи художничката Юлия Барко, която е и главният организатор на събитието във Варна. Тя благодари на България за топлотата и гостоприемството, за това, че украинските деца имат възможност тук да творят, да откриват прекрасния свят на изкуството и да намерят втори дом. Посочи, че в заниманията са участвали бежанци от Харков, Одеса, Николаев, Днипро, Запорожия. Надявам се в следващия проект да се включат още хора и да докажем, че в изкуството няма граници нито за езика, нито за вярата, нито за националността, добави преподавателката.
В изложбата и концерта се включиха и представители на Общинския детски комплекс във Варна, които показват произведения на школата по фотография, посветени на безопасността на движението по пътищата. „При нас работят 30 школи и украинските деца могат да намерят своето място в тях“, каза при откриването на изложбата директорът на комплекса Монка Николова. „С това, което правим днес, искаме да изразим своята съпричастност към децата бежанци и родителите им, да им кажем: „Не сте сами!“ и да ги уверим, че сме готови да помагаме с каквото можем“, добави тя и изрази надежда децата от България и Украйна да си подадат ръце и да растат заедно в мир, щастие, разбирателство и дружба. 
Изложбата в Младежкия дом на Варна ще остане колкото решат организаторите ѝ, каза за БТА Николова. Дейностите по проект „Крила“ ще продължат до края на юни, като всеки месец ще бъдат организирани концерти пред публика, за могат децата да показват своите постижения.