Временна организация на движението ще има на пътя между Разград и Ясеновец заради ремонт на жп прелез.  Ще се наложи временно прекъсване на движението през съоръжението, информира говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. За БТА Георгиева уточни, че уведомлението за ремонта идва от националната компания „Железопътна инфруструктура“, а ангажимент на дирекцията е да осигури обходен маршрут. 
Ремонтните дейности предвиждат укрепване на  железния път с тежка пътна механизация в района на жп прелеза в междугарието Разград – Самуил.  Той пресича републикански път между селищата Разград и Ясеновец. Прекъсването на движението на превозните средства в участъка ще бъде от 9:00 до 11:00 часа на 8 декември, конкретизират от дирекцията.
В съседните кръстовища ще се положат парапети с бализи и пътен знак В2 – „забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки”, които ще се охраняват от сигналисти. Ще бъде осигурен обходен маршрут, който удължава пътя с около 5 000 метра.