За 55 дни в Турция са били реализирани 12 големи проекта в сферата на транспорта, заяви днес министърът на транспорта и инфраструктурата Адил Караисмаилоглу, цитиран от турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
Караисмаилоглу посочи, че властите ще продължат със сериозните инвестиции на територията на цяла Турция.  
Той подчерта, че транспортният сектор е градивният елемент на визията "Векът на Турция" и добави, че инвестициите са в основата на икономиката. 
Президентът Реджеп Тайип Ердоган представи в края на октомври визията "Векът на Турция", съдържаща програмата на неговата проислямистка Партия на справедливостта и развитието (ПСР) за втория век на републиката.
Караисмаилоглу отбеляза днес още, че в периода 2003-2021 г. в Турция са направени инвестиции в размер на 183,7 млрд. долара, информира СиЕнЕн-Тюрк.
Той изтъкна, че само за последните 55 дни са били реализирани 12 големи инфраструктурни проекта, докато "в същото време светът се бори с кризи". Сред новооткритите проекти са метролинията Пендик-Сабиха Гьокчен, пътят Айваджък-Кючуккую и тунелите "Асос" и "Троя" (в окръг Чанаккале, Северозападна Турция), пътят Малатия-Хекимхан, околовръстният път на Диарбекир, околовръстният път на Битлис и др.